Գաստրո տուրեր Հայաստանում

1.jpg 114.46 KB

Կյանքը նոր հորիզոններ է, որոնք միայն ճանապարհորդության ընթացքում են բացահայտում...

Յուրաքանչյուր երկիր ունի յուրահատուկ մի բան, որը հնարավոր չէ գտնել որևէ այլ երկրում: Դուք կարող եք գտնել նմանատիպ մի բան, բայց ոչ նույնը: Եվ հենց այս հետաքրքրասիրության շնորհիվ է, որ մարդկությունը գնում է առաջ և զարգանում, ճանապարհորդում և հայտնաբերում նոր երկրներ ու քաղաքներ, նոր գույներ և տպավորություններ:

Հայաստանը աշխարհի ամենահին երկրներից մեկն է, որն ունի հարուստ մշակույթ, որի անբաժանելի մասն է հանդիսանում հայկական խոհանոցը, իսկ Հայաստանում գաստրո տուրերը կօգնեն իսկական գուրմաններին վայելել հայկական ազգային համեղ ուտեստները, ստանալ դրանց բաղադրատոմսերը և զարգացնել իրենց խոհարարական հմտությունները:

Կազմակերպեք գաստրո տուրեր Հայաստանում` սկսած Երևանից, և զգացեք հայկական ազգային ուտեստների և գինիների իսկական համը, որի անգերազանցելի համը անտարբեր չի թողնի ոչ մի գուրմանի:

Գաստրո տուրերի տեսակները Հայաստանում


Հայկական խոհանոցը բազմազան է և եզակի, և միայն Հայաստանում հայկական ուտեստների գուրման-սիրահարները կարող են իմանալ տոլմայի, ղափամայի, հարիսայի և այլնի իսկական համը:

2.jpg 133.73 KB

Հայաստանում առանձնահատուկ արագությամբ զարգանում են գաստրոնոմիկ տուրերի հետևյալ տեսակները.

  1. Ռեստորանային խոհանոց - ճանապարհորդներն իրենց էքսկուրսիաների ընթացքում այցելում են Երևանի և երկրի այլ մարզերի ռեստորաններ, որոնք առանձնանում են հայկական խոհանոցի բարձր որակով և ազգային կողմնորոշմամբ:
  2. Գյուղական խոհանոց - հյուրերն իրենց ձեռքերով բերք են հավաքում, մասնակցում են հայկական խոհանոցում ուտեստներ պատրաստելու վարպետության դասին և համտեսում են այն ընտանեկան ավանդական պայմաններում: Միևնույն ժամանակ, նրանք ոչ միայն զարգացնում են իրենց խոհարարական հմտությունները, այլև ծանոթանում հայկական մշակույթին:
  3. Մասնագիտացված - գինու տուրերը հիմնականում այս ուղղությամբ զարգանում են Հայաստանում: Լավ գինու գործարաններ կարելի է գտնել Հայաստանի տարբեր մարզերում, իսկ կոնյակի գործարանը գտնվում է հենց Երևանում:
  4. Համակցված - Հայաստանում ամենատարածված գաստրոնոմիկ տուրերի տեսակը:
Ուղևորություն դեպի Հայաստան, կազմակերպեք գաստրոնոմիկ տուրեր և սկսեք ձեր ուղևորությունը Երևանից, որտեղ գուրմաները ոչ միայն կարող են վայելել հայկական կոնյակի համը, այլև մասնակցել հայկական հաց լավաշ պատրաստելու վարպետության դասին և դրա հետ մեկտեղ այցելել ավելի նրբաճաշակ ռեստորաններ, որտեղ նույպես շատ համեղ մատուցում են հայկական ավանդական ուտեստները։

3.jpg 72.87 KB

Ինչպես ասել է հայ-ֆրանսիացի շանսոնյե, կոմպոզիտոր, բանաստեղծ, գրող և դերասան Շառլ Ազնավուրը. Հայաստանում գինու շրջագայությունը գաստրո տուրիզմի ամենատարածված տեսակներից մեկն է, քանի որ Հայաստանի տարբեր մարզերում կան հիանալի գինու գործարաններ, որոնց շնորհիվ հնարավոր է կազմակերպել հարուստ գինու տուրեր ամբողջ Հայաստանում ՝ սկսած, իհարկե, Երևանում հայկական կոնյակի համտեսումից:

Բացի այդ, գինու գործարաններից անմիջապես հետո, դուք կարող եք կազմակերպել լանչ կամ ընթրիք, ներառյալ հայկական խոհանոցի ուտեստները, որը անտարբեր չի թողնի նույնիսկ ամենապահանջկոտ գուրմանին։

Հիմնական ուղղությունները


Հայաստանը փոքր երկիր է, բայց ունի հարուստ մշակույթ, դարավոր պատմություն և խոհարարական գաղտնիքներ, որոնք փոխանցվել են սերունդների ընթացքում:

4.jpg 209.38 KB

Գաստրոնոմիկ տուրեր կարող են անցկացվել Հայաստանի տարբեր մարզերում.

  1. Երևանում կարող եք համտեսել հայկական կոնյակ և մասնակցել լավաշ պատրաստելու վարպետության դասերին։
  2. Արագածոտնի մարզում կարող եք համտեսել հայկական գինիներ, ինչպես նաև մասնակցել լավաշի պատրաստման վարպետության դասերին, ինչպես նաև պատրաստել քաղցր սուջուխ, հայկական սնիկերսի պատրաստման դասընթացներին: Այն բաղկացած է խաղողի, նռան կամ ծիրանի հյութի խիտ օշարակի մեջ թելի վրա փաթաթված ընկույզից:
  3. Վայոց Ձորի մարզում դուք կարող եք ոչ միայն այցելել Արենի գինու գործարան, այլ նաև զարգացնել ձեր խոհարարական հմտությունները հայկական տոլմայի, ինչպես նաև ձկան պատրաստման մեջ ՝ մասնակցելով խոհարարական վարպետության դասերի:
Հայկական խոհանոցը նույնքան հին է, որքան հայ ժողովրդի արմատները, նույնքան հին է, որքան նրա պատմությունը, ինչպես այն հողը, որի վրա զարգացել է: Հայկական խոհարարական ավանդույթները սկիզբ են առնել ավելի քան 2000 տարի առաջ: Այն եզակի տեղ է գրավում խորհրդավոր արևելյան խոհանոցում: Բայց կերակուրը հատկապես համեղ է դարձնում այն սերը, որով պատրաստում են, ինչը խոհարարական գիտության գլխավոր գաղտնիքն է, և Հայաստանի յուրաքանչյուր մարզ ի վիճակի է զարմացնել ձեզ իր հյուրընկալությամբ և խոհարարական բաղադրատոմսերով:

Կազմակերպեք գաստրո տուր Հայաստանում, վայելեք հայկական համեղ ուտեստներ, որոնք տպավորություն կգործեն նույնիսկ առավել պահանջկոտ գուրմանի համար։